Slide backgroundNetwerk

Proven quality

Met de opbouw en inrichting van het Uniserver netwerk streven wij ernaar om onder alle denkbare omstandigheden van uitval van hardware failover tijden van minder dan 20 seconden te bereiken. Naast het gebruik van ‘proven technology’ en redundante uitvoering vergroot Uniserver de zekerheid door middel van periodieke en specifieke (implementatie)tests.

De apparatuur in het core network wordt geleverd door Juniper Networks. Virtual chassis technologie (het combineren van fysieke apparatuur tot een logisch geheel) maakt verregaande redundantie en schaalbaarheid in logische netwerkapparaten mogelijk terwijl virtual router technologie splitsing binnen logische netwerkapparaten mogelijk maakt. Forwarding van pakketten en features zoals filtering, QoS en port mirroring ten behoeve van monitoring gebeurt allemaal line-rate en staat los van het beheer van de Juniper apparatuur. Hierdoor kunnen zaken zoals het slecht schalende spanning tree protocol losgelaten worden terwijl redundantie, performance en flexibiliteit optimaal blijft en het beheer overzichtelijker wordt ten opzichte van traditionele oplossingen.

Naast de diverse peerings op de AMS-IX en de NL-ix maakt Uniserver gebruik op de AMS-IX van de route servers aldaar en van het open peering initiatief op de NL-ix. Hiermee wordt voor het uitwisselen van verkeer tussen partijen binnen Nederland en omringende landen veel keuze geboden voor de routing processen om zo optimale, veelal directe routes te kiezen.

Het overige verkeer wordt afgehandeld door Level3 Communications en Cogent Communications. Dit zijn beiden zeer hoog aangeschreven internationale carriers met eigen intercontinentale glasvezelnetwerken.

Netwerk

Schematische weergave

Uniserver werkt onder andere samen met: